Annonsering av företagstjänster

Att annonsera en tjänst på nätet kan verka väldigt enkelt. Men på grund av att det finns så pass många företag online är det svårare än någonsin att sticka ut i jämförelse med sina konkurrenter. Denna artikel kommer därför lyfta fram viktiga tips när det kommer till annonsering av företagstjänster på nätet, framförallt på sociala medier.

Annonsera på sociala medier

Det bästa sättet att göra reklam för företagstjänster är att göra det på sociala medier som Facebook och Instagram. Som företag är det nämligen gratis att bli medlem och lägga ut olika typer av inlägg och annonser. På så sätt behöver man inte spendera en massa pengar på dyra tidningsannonser. Ett bra exempel där det går att göra annonser och reklam är inom bemanningsbranschen. Det går nämligen att göra reklam som bemanningsföretag genom att lägga ut inlägg på nöjda konsulter och uppdragsgivare. Genom att visa upp detta i en annons går det att visa hur bra företaget är för potentiella kunder. På så sätt går det att sticka ut ur mängden genom att låta nöjda kunder föra talan åt en genom citat och bilder.

Annonsera rätt

När det kommer till att skriva företagsannonser på nätet är det väldigt viktigt att skriva dessa på rätt sätt. Kunder scrollar nämligen igenom annonser väldigt fort, vilket innebär att man som företag bara har några sekunder på sig att leverera sitt budskap. Därför kan det vara bra att skriva ihop en tydlig och kort fras som gör att läsaren stannar kvar på annonsen. Det kan exempelvis handla om en fras som berör priset på en viss produkt eller tjänst. Frasen kan också rikta sig mot en speciell grupp av människor. Om det exempelvis är ett företag som säljer tjänster inom bemanning kan det vara bra att lyft fram procentsatser hur nöjda ens kunder är. Det är dock viktigt att välja rätt kanal för annonserna.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*