Annonsera på Facebook

Sociala medier är utmärkta alternativ när du vill annonsera och komma undan så billigt som möjligt, faktiskt till och med helt gratis. Det spelar ingen roll om du är privatperson eller företag. På Facebook har alla möjlighet att synas och nå ut till en större målgrupp. Företagare kan i vissa fall betala för att annonsen ska sträcka sig ännu längre, men ser man till att annonsen delas sköter sig detta på egen hand.

För privatpersoner har Facebook nu valt att skapa en sida kallad Marketplace. På Marketplace kan du lägga ut allt från prylar i hemmet, till kläder och tjänster. För att få tillgång till sidan behöver du ha ett konto som du använder dig av, men det finns inga regler som säger att det måste vara din privata sida som du använder. Det är helt gratis att annonsera på Facebook och här kan du nå människor över hela landet. När någon svarar på din annons får du en notis om att någon är intresserad eller vill köpa varan, resten sköter ni mellan er. Vill man inte använda sig av Marketplace kan man naturligtvis även dela en annons i det egna flödet.

Så fungerar Marketplace

Som tidigare nämnt är Marketplace en annonssida som är skapad och tillhör Facebook. Du kommer alltså inte att komma åt sidan om du inte går via detta sociala medium först. På Marketplace kan du söka efter specifika varor precis som du använder sökfunktionen på t.ex. Blocket eller så kan du välja mellan olika förinställda kategorier, t.ex. “möbler”, “kläder” och liknande. Lägger du in en annons är det därför viktigt att den hamnar i rätt kategori, så att du når ut till rätt målgrupp. Det finns ingen anledning att lägga en klädesannons i en kategori för möbler, eftersom de som söker i den kategorin är intresserade av just möblemang och inredning.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*