Placera annonsen rätt för bästa resultat

Även som privatperson är det viktigt att man funderar över hur man bäst kan nå ut till människor som letar efter den typ av produkt som man själv har till försäljning. Företag är väldigt noggranna med detta, eftersom de vet att en ökad försäljning sker om de riktar in sig på exakt den målgrupp som deras tjänster eller varor vänder sig till. Som privatperson bör du tänka likadant. Om du ska sälja en bil är det bättre att vända dig till en annonssajt som har nischat in sig på just fordon, än om du väljer en annonssida där möbler eller skönhet står i fokus.

Du kan säkerligen redan lista ut varför du bör placera annonsen rätt, men om du ändå behöver övertalas kommer här fyra punkter till varför.

  • Du ökar chansen till en snabbare försäljning.
  • Personerna som går in på din annons går in på den just för att de är ute efter din typ av vara.
  • Det är lättare för dig att sätta ett bra pris genom att jämföra vad andra människor tar för liknande objekt.
  • Annonssajten är utformad efter just det du vill säga. Till exempel när det gäller val av kategorier och sektioner som annonsen ska placeras i.

Att placera annonsen rätt gäller inte bara för den som använder sig av renodlade annonssidor, utan även för den som t.ex. vill använda sig av Marketplace som finns tillgängligt på Facebook. Genom att placera din vara i rätt kategori blir det enklare för människor att hitta till din annons.

Om din cykel ligger under kategorin skönhet kommer folk bara att bläddra förbi den. De som ser din annons är inte intresserade av en cykel där och då och annonsen kommer därmed att gå förlorad. Har du svårt att veta vilken kategori som du bör använda dig av kan du fundera på vilket användningsområde föremålet har. Hudvård hamnar inom skönhet, en mössa inom kategori kläder och en elvisp inom kategori kök eller köksartiklar. Om alternativen är mer begränsade får du helt enkelt välja det som känns mest passande och glöm inte bort att ha en tydlig rubrik som förklarar vad det är du säljer. Om du använder dig av en kostnadsfri annonssajt kan du med fördel placera varan under flera kategorier som är passande för objektet.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*