Utforma annonsen rätt

Att skriva en annons kan låta som en enkel uppgift, men sanningen är att det kan vara svårare än man tror. Det är viktigt att man får med all information som man behöver och som den eventuella köparen är i behov av för att kunna avgöra om man vill höra av sig till försäljaren eller inte. I denna text kommer du att få läsa om de bästa tipsen som du behöver för att skapa och utforma en annons på rätt sätt.

1. En bild säger mer än tusen ord, så se till att din annons inkluderar minst ett fotografi av det du vill sälja. Om du har möjlighet är det bra om du kan ta flera bilder på varan och välj endast fotografier som har en bra kvalitet och en hög upplösning. Du bör även se till att du tar bilden i ett bra ljus. Dagsljus är att fördra då detta både ger en mer korrekt bild av objektet och samtidigt en bättre skärpa. Bilden du väljer ska fokusera på din produkt. Ska du sälja ett vardagsrumsbord behöver du inte ha bild på hela vardagsrummet.

2. Se till att den vara som du ska sälja är ren och fräsch innan du fotograferar den. Om ett objekt är smutsigt kommer de allra flesta att avstå från ett köp. Om varan på något sätt är skadad bör du även uppvisa en bild på detta så att eventuella köpare vet vad de betalar för.

3. Fundera extra mycket på priset innan du lägger ut din annons. Det är betydligt bättre att du sätter rätt pris från början, eftersom detta kommer att vara avgörande för om du får objektet sålt eller inte. Alla saker som finns går att sälja om priset är rätt, eller hur? Om du inte vet vilket pris som du bör sätta kan du titta på andra annonser med samma typ av vara och tänk såhär – ju lägre pris, desto snabbare affär.

4. Ha alltid med en tydlig rubrik på din annons. Rubriken ska beskriva vad det är som du säljer och även vara lockande för människor att gå in och titta närmare på. Ett exempel kan vara “NYA Adidas skor storlek 38” istället för “Skor till salu”. Naturligtvis ska även din annonstext vara intressant och innehålla information som mått, storlek, ålder, eventuella skador eller annat som kan vara av värde för köparen, t.ex. vilket område som varan befinner sig i. Kom ihåg att vara ärlig!

5. Slarvfel och stavfel kan få en annons att se direkt oseriös ut. Är du osäker på stavningen kan du sätta på stavningskontroll på din enhet. Stavningskontrollen säkerställer att ord är korrekt stavade, men däremot kommer funktionen inte att rätta grammatiska fel. Läs därför igenom din annons ett flertal gånger så att du är säker på att den är formulerad på ett bra sätt.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*