Marknadsför dig rätt

Det är mycket som man måste tänka på innan man sätter igång med marknadsföring. Vissa har gått igenom hela processen tidigare och har därför lärt sig mycket på vägen och skapat sig erfarenhet, medan andra är helt nya och ska marknadsföra för första gången. Här har vi samlat en lista på hur du ska tänka för att det ska bli så bra som möjligt!

Vad ska man lägga vikt vid 2019?

När du marknadsför dig själv och ditt företag är det viktigt att du försöker vara så relevant som det bara går. Titta på hur just din målgrupp beter sig och var de befinner sig, t.ex. sociala medier eller på väg hem från arbetet med radion på i bilen. Det är du som ska ta dig dit kunden finns, inte tvärtom.

Finns det någon strategi att använda?

Visst kan det vara bra att lägga fokus på de produkter och tjänster som man säljer, men det är viktigt att inte glömma bort själva varumärket. Du behöver se till så att dina potentiella kunder blir nyfikna på ditt varumärke, något som i sin tur kommer att leda till att de vänder sig till dig när det är dags att köpa något av det du erbjuder. Ett vanligt misstag är att man småannonserar lite i alla kanaler som man kan komma på, men det är bättre att satsa stort på den kanal du vet att dina kunder använder mest.

Behöver man en reklambyrå?

Det finns inga krav som säger att du måste anlita en reklambyrå för att kunna marknadsföra dig och ditt varumärke, men det finns många fördelar med att faktiskt göra det. En byrå har en helt annan förståelse för hur den digitala världen ser ut och kan därmed hjälpa dig att göra bättre val. Utöver detta får du i många fall även bättre priser, eftersom byråer har gott om samarbetspartners som du kan dra nytta av.

Vilken kanal ska man använda sig av?

Det finns inga rätt eller fel när det gäller val av kanal. Alla föredrar olika varianter. Har man provat en kanal med gott resultat tidigare är det vanligt att man fortsätter i samma riktning, men det är också viktigt att komma ihåg att samhället förändras och människorna likaså. Det kan kännas riskabelt, men ibland kan det vara värt att testa ett annat tillvägagångssätt. Att marknadsföra sig i sociala medier är något som är väldigt vanligt idag, men det finns fortfarande ett flertal företag som tycker att det känns svårt och knöligt. I själva verket är det sällan så och i värsta fall kan du alltid ta hjälp av någon kunnig person. Det kan vara någon som du hyr in, någon du känner utanför arbetsplatsen eller kanske en anställd som vet precis hur man ska gå tillväga.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*