Låt kunderna sköta din marknadsföring

Om du har ett företag behöver du arbeta mycket och långsiktigt med marknadsföringen. För att lyckas med din marknadsföring måste du först nå dina kunder och sedan ha en produkt som kunderna också gillar. Det bästa sättet att marknadsföra en vara på är genom kunder som tycker om varan eller tjänsten och marknadsför den åt dig.

Företaget – dina medarbetare

Att vara företagare är att vara kombinerad ledare, marknadsförare, medarbetare och ibland också kaffekokare. Det krävs mycket energi och kreativitet för att skapa ett framgångsrikt företag som ger både inkomst till dig, men också arbetstillfällen. Om du har ett företag behöver både du, dina medarbetare och produkten som du säljer göra reklam för företaget. Det är därför viktigt att skapa ett bra klimat där medarbetarna trivs, där det är högt i tak och dina medarbetares potential kan komma fram. Ett tips för att både skapa gott arbetsklimat och kreativ marknadsföring, är genom att brainstorma tillsammans med dina medarbetare. Låt alla komma på bra idéer och skriva upp dem på whiteboardtavlan. Du hittar whiteboardpennor och annat kontorsmaterial hos Officedepot.se.

Låt kunderna vara reklampelare

Ett enkelt sätt att marknadsföra ditt företag är genom att trycka upp olika slags produkter som du sedan kan ge till dina kunder. Det spelar ingen roll om du säljer produkter eller tjänster, du kan alltid skicka med dina kunder en penna, mugg eller något annat som passar ditt företag. Vilken produkt som du bör ge bort beror naturligtvis på vilket slags företag som du har. Om du driver en advokatfirma bör du endast ge bort pennor av mycket hög kvalitet och om du tror att det kan passa dina kunder. Om du däremot har en mat- eller klädbutik kan du både ge bort pennor, anteckningsblock och kalendrar. Skapa en snygg logga och tryck upp många olika slags produkter, så att du alltid kan ge rätt produkt till rätt person. Om du driver en e-handel bör du alltid skicka med någon slags reklamprodukt, så att kunderna blir påminda om att gå in på din hemsida.

Social media

Ett annat sätt att göra reklam för dina produkter är genom att erbjuda dem till lägre pris om kunderna lägger ut en bild på sig med produkten på sociala medier. Ibland behöver du inte ens erbjuda lägre pris, utan du kan bara uppmuntra dina kunder att ta ett foto och lägga ut. Du kan också skapa särskilda erbjudanden till alla som lägger ut en bild på sig i tröjan, när de dricker ur muggen eller kör den nya motorgräsklipparen. Om du driver ett hotell kan du fråga om du får ta ett kort och lägga ut på Facebook eller på Instagram – troligtvis kommer de sedan att tagga dig och vips kan alla deras vänner se ditt turistföretag! Det fungerar vare sig ditt hotell ligger i Arvidsjaur eller på spanska solkusten. Ju mer av din marknadsföring som du kan få dina kunder att göra, desto snabbare och billigare kommer du att kunna nå nya kunder.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*