Bild i annonsen – ett måste!

Att lägga ut annonser av olika slag är idag väldigt vanligt. Privatpersoner lägger ut annonser om lägenhetsbyte, försäljning av möbler, kläder, bilar eller annat som man vill bli av med. När man skriver en annons är det viktigt att man får med rätt information, men det är minst lika viktigt att ha med en bra bild.

En bild på det du säljer är inte bara till för att dina köpare ska kunna skapa sig en uppfattning om skicket eller hur varan ser ut. En bild kan också vara en mycket bra informationsbärare. Om du inte vill skriva att det finns en buckla på din bil som är till försäljning kan du istället låta en bild visa hur det ser ut. Med en bild är det också en större chans att du får människor att vilja titta på din annons. Ett flertal undersökningar visar att annonser med bilder får dubbelt så många visningar. Tänk på hur du själv skulle resonera. Det är större chans att du går in på en annons där en bild finns än att du väljer en utan, eller hur?

Bilden som du väljer ska vara av hög kvalitet och visa objektet tydligt. Du får mer än gärna använda dig av flera bilder, så att du visar produkten från flera olika vinklar. Vill du vara ännu mer professionell i ditt utförande av annons så se till att även ta med en kort filmsnutt. Säljer du soffkuddar kanske du inte behöver filma dessa, men om du säljer fordon eller lägenheter kan detta vara avgörande för om någon hör av sig eller inte.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*