Annonsera i tidningar

Ett mycket vanligt och beprövat trick för att nå ut till människor är genom att annonsera i dagstidningar. Både företag och privatpersoner sätter ut annonser för att deras företag eller deras produkter ska synas extra mycket. När det gäller annonsering för privatpersoner i tidningar finns det vanligtvis en specifik annonssida som man kan använda sig av och man kan inte räkna med att få sin annons på framsidan eller i mittuppslaget. Företag har däremot en bättre chans här och hur stor annons man vill ha beror på hur mycket man har möjlighet att betala.

Sverige har ett flertal olika dagstidningar som man stöter på flera gånger om dagen. Vissa är större och sträcker sig över hela landet, medan andra är mindre och så kallade områdestidningar. Hur du väljer att annonsera och vilken tidning du vill använda dig av beror på vilken målgrupp och hur långt du vill att din annons ska sträcka sig. Är du företagare och annonserar i tidningar som Aftonbladet kan du räkna med att annonsen sträcker sig riktigt långt, medan privatpersonen som annonserar i lokaltidningen kanske bara når de människor som får tidningen i sin brevlåda.

Idag har de flesta nyhetstidningar en prislista som går att hitta på internet. I prislistan får du se hur mycket en annons kostar och vad du får för pengarna. En annons kan kosta allt ifrån 5000-800 000 kronor beroende på hur stor du vill att den ska vara och om den t.ex. ska pryda omslaget. Var i landet du bor och hur långt du vill att den ska sträcka sig är också av stor betydelse för hur mycket pengar du kommer att behöva lägga ut.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*